Παράταση μέχρι τις 9 Μαϊου έδωσε τελικά ο ΕΟΦ στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής και ελέγχου των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιριών, καθώς η προθεσμία της Πρωταπριλιάς αποδείχθηκε ανέφικτη.

Η διοίκηση του ΕΟΦ είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την προσπάθεια μηχανογραφικής αναδιοργάνωσης του Οργανισμού σε ότι αφορά τις πωλήσεις των φαρμάκων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και όλα τα τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη νέα εφαρμογή η οποία είναι επιθυμητή και από τις δύο πλευρές, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα του Healthmag.

Όμως εκείνο που τονίσθηκε ήταν το ανέφικτο να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές καταγραφές από αύριο 1η Απριλίου και εντός 10ημέρου να έχουν "ανέβει" στο νέο σύστημα όλες οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους.

Έτσι, η διοίκηση του ΕΟΦ αποφάσισε να μεταθέσει την εφαρμογή του νέου συστήματος από τις 9 Μαϊου κι έπειτα, και στο μεταξύ να δεχθεί ερωτήσεις και απορίες από όλους τους εμπλεκομένους στο νέο λογισμικό, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που δημιουργούνται σχετίζονται με τα προϊόντα που συν-προωθούνται από δύο εταιρίες και πιθανή δήλωση και από τις δύο θα οδηγήσει σε εμφάνιση -πλασματικά- διπλών τιμολογίων, άρα και ποσοτήτων, με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το σημείο προορισμού, με την ανάγκη για διαφορετική κατηγοριοποίηση των φαρμάκων ή των ιατρικών συσκευών, με τις καθυστερήσεις που αναγκαστικά θα προκύψουν από την εισαγωγή του νέου λογισμικού στα συστήματα μηχανοργάνωσης των φαρμακευτικών εταιριών, την επαλήθευση της λειτουργίας τους, τις προσαρμογές που απαιτούνται κλπ.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ σημειώνεται ότι "Μετά τη συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε σήµερα µεταξύ αφενός της ∆ιοίκησης και των αρµοδίων υπηρεσιών του ΕΟΦ και αφετέρου των εκπροσώπων των φαρµακευτικών εταιρειών και λαµβάνοντας υπόψη τα ζητήµατα που τέθηκαν, αποφασίσθηκε η µετάθεση της έναρξης εφαρµογής της υπ΄ αριθµ. 28514/29-3-2016 Απόφασης - Εγκυκλίου για τη ∆ευτέρα 9η Μαίου 2016.
Παρακαλούνται όλοι οι εµπλεκόµενοι να αποστείλουν όποια απορία, διευκρίνιση ή παρατήρηση έχουν που αφορά στην υλοποίηση του Νέου Συστήµατος Υποβολής των Πωλήσεων Φαρµακευτικών Προϊόντων για ανθρώπινη χρήση στο e-mail: sales@eof.gr το αργότερο µέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016".