Η 30η Μαρτίου ορίστηκε ως Παγκόσμια ημέρα Διπολικής διαταραχής (Μανιοκατάθλιψης), διότι είναι και η ημέρα γέννησης του Vincent Van Gong, ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή

Δημιουργήθηκε από τρεις διεθνείς οργανώσεις για τη διπολική διαταραχή (Asian Network of Bipolar disorders, International Bipolar Foundation, International Society for Bipolar disorders). Η διπολική διαταραχή (ή μανιοκατάθλιψη) είναι η πιο σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης. Χαρακτηρίζεται κυρίως από επεισόδια μανίας και επεισόδια κατάθλιψης. Υπολογίζεται ότι πάσχει 1-5% του πληθυσμού παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 600.000 Έλληνες ασθενείς. 

Το φάσμα των διπολικών διαταραχών είναι ευρύ και η σωστή θεραπεία τους βασίζεται στη σωστή και πρώιμη διάγνωση, καθώς και στην εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική και φαρμακευτική παρέμβαση. Η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καλής πορείας της Διπολικής διαταραχής και βοηθάει και στην αποστιγματοποίησή της.

Συνοπτικά οι δράσεις που θα λάβουν μέρος:

1. Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη θεραπεία της Διπολικής διαταραχής (ελεύθερη είσοδος) 
(16 Απριλίου Σάββατο 12:00 - 4:00 μμ, Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

2. Δωρεάν ψυχομετρικές εξετάσεις διάθεσης για ανθρώπους που έχουν δυσκολίες με την διάθεσή τους (Καθόλη τη διάρκεια του Απρίλη με τηλεφωνικό ραντεβού στα γραφεία της ΕΔΟ)

3. Ψυχαγωγική ταινία και συζήτηση με θέμα τη Διπολική διαταραχή
(Λέσχη Κινηματογράφου, Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα)

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις πρέπει να κάνουν εγγραφή στη λίστα συμμετοχής της ΕΔΟ. http://register.bipolar.gr ή τηλεφωνικά στο 210-8815970. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό.