Πέντε φαρμακευτικές εταιρίες βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που βραβεύτηκαν για το εργασιακό περιβάλλον τους.

Tα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2016 δημοσίευσε το Great Place to Work Hellas.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίνονται 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 

  • 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 
  • 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και
  •  4 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.   

Μεταξύ των εταιριών που διακρίθηκαν για το 2016, συμπεριλαμβάνονται και οι φαρμακευτικές:

  • Στην κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι, οι : MSD, Novartis Hellas και Pharmathen και 
  • Στην κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι, οι: AbbVie και GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους. 

Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους. 
Η βράβευση των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2016 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου.  

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Great Place to Work, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μίας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». 

Το Great Place to Work, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ ερωτηματολόγιο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.