Στον Εισαγγελέα εμφανίζονται διατεθειμένοι να φτάσουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ, μετά τις αλλαγές του ωραρίου λειτουργίας των ιατρείων και την μη αντιμετώπισης του θέματος φύλαξης των κτιρίων.

Το θέμα συζήτησε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών ΠΕΔΥ με τον διοικητή και υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ.κ. Γ. Κύρκο και κ. Π. Παπαδόπουλο, παρουσία του νομικού σύμβουλου του συλλόγου κ. Ηλ. Σαρακενίδη.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξέφρασαν και πάλι τις αντιρρήσεις τους για το διευρυμένο ωράριο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το χαρακτήρισαν άσκοπο, γιατί  δεν εξυπηρετεί ούτε τους ασφαλισμένους, ούτε την υπηρεσία, αλλά ούτε και τους γιατρούς. Στο σημείο αυτό τόνισαν τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και πρόσθεσαν ότι αν δεν επιλυθεί το θέμα της φύλαξης θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα. Επίσης έθεσαν το θέμα του ωραρίου στο ΠΕΔΥ, το οποίο δεν αντιστοιχεί με το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά ούτε και με αυτό των γιατρών των Κέντρων Υγείας που ανήκουν πλέον στο ΠΕΔΥ. Για το θέμα αυτό η νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας θα μελετήσει τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί το σωματείο. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Π. Ψυχάρης, ο αντιπρόεδρος κ. Σ. Παρασκευόπουλος, ο Γ. Γραμματέας κ. Α. Αποστολόπουλος, ο ταμίας κ. Σπ. Προβατάς και το μέλος της Ολομέλειας κα. Ν. Μανιάτη, αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των ΠΑΑ γιατρών του ΠΕΔΥ (υπολογίζοντας τα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση των δυο τροπολογιών για το βαθμολόγιο και την προϋπηρεσία) και τόνισαν ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί άμεσα, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστεί η Ομοσπονδία να καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ διαβεβαίωσε ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα μπορεί να αναφέρει κατά προσέγγιση το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. 

Σχετικά με την μη κρίση των γιατρών με ασφαλιστικά μέτρα αναφέρθηκαν στις ευθύνες που προκύπτουν για τις διοικήσεις των ΥΠΕ, καθότι η 3η και 4η ΥΠΕ είναι οι μοναδικές ΥΠΕ από τις επτά που δεν έχουν αξιολογήσει αυτή την κατηγορία γιατρών. Συμφώνησαν ότι θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες επαφή του νομικού σύμβουλου της Ομοσπονδίας με την νομική σύμβουλο της ΥΠΕ, για να διευθετηθεί το θέμα. 

Προγραμματίζεται επόμενη συνάντηση με τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ για τη συζήτηση και αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων.