Ένα μικρό κέντρο ενημέρωσης για την ηπατίτιδα διαμόρφωσαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος το ΚΕΕΛΠΝΟ και κλιμάκιό του, για την καταγραφή προβλημάτων και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις ιογενείς ηπατίτιδες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας.

Το κέντρο ενημέρωσης πλαισιώνουν η υπεύθυνη του Γραφείου Ηπατιτίδας και άλλοι γιατροί, λοιμωξιολόγοι- επιδημιολόγοι, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και κινητή μονάδα, που στόχο έχουν να ενημερώσουν το κοινό για τη νόσο, καθώς η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης είναι κακοί σύμβουλοι.

Η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των ατόμων που έχουν προσβληθεί από ηπατίτιδα, αλλά και η εξάλειψη της αδικαιολόγητης ανησυχίας, του φόβου και των προκαταλήψεων που οδηγούν στη συναισθηματική και κοινωνική απομόνωση των ατόμων που έχουν μολυνθεί είναι μέρος της διαδικασίας που όλοι οφείλουν με σεβασμό ως υπεύθυνοι πολίτες να αντιλαμβάνονται και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. χρόνια τώρα συνδράμει με τον πλέον επιστημονικό τρόπο, σ ‘αυτή την προσπάθεια.