Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας, ΠΕΔΥ και ΕΣΥ, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς γιατροί νοσοκομειακοί και ιδιώτες, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές δομές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι "έχει προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε λοιπόν τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην πανελλαδική απεργία, που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ στις 7 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους γιατρούς να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα".

Αντίστοιχα, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, αντιδρώντας στο σχέδιο του ασφαλιστικού και στο νέο φορολογικό σχέδιο.

Κάλεσε όλους τους γιατρούς του  ΠΕΔΥ να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11π.μ. σημειώνοντας ότι τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Το σύνολο των γιατρών ανεξάρτητα από το φορέα απασχόλησής τους, καλύπτει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος ανακοίνωσε συμμετοχή στην απεργία σημειώνοντας πως  αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι  στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση "τσακίζει ότι απέμεινε" από τα δύο πρώτα μνημόνια σε ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά και μισθολογικά δικαιώματα και σημείωσε ότι είναι δυνατή η ανατροπή της διάλυσης την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ". Κάλεσε σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, για την πορεία μέχρι την συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

Την υποστήριξη της απεργιακής κινητοποίησης έχουν ανακοινώσει επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.