Για δεύτερη Πέμπτη, δεν έγιναν ούτε χθες, οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του Λαϊκού νοσοκομείου, όχι λόγω της προγραμματισμένης απεργίας, αλλά λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, φέρνοντας τους ασθενείς και πάλι σε απόγνωση.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλλοντας το γεγονός, επισήμανε πως "η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή".  

Το ΜΚΙΕ κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο Λαϊκό, πριν είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Υπογράμμισε ότι κοινωνικές οργανώσεις βοηθούν με ότι αποθέματα φαρμάκων διαθέτουν, όπως το ίδιο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών "ΚΕΦΙ" κ.ά., όμως και πάλι, οι ποσότητες δεν επαρκούν.

Και κατέληξε λέγοντας πως "την λύση πρέπει να την δώσει η Πολιτεία.  Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της".

Το υπουργείο Υγείας
Με αφορμή την καταγγελία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα, ότι "Την περασμένη Τρίτη βρέθηκε λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο.

Σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις".