Επίσημη επίσκεψη στο εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού 40 χρόνων  αδιάλειπτης λειτουργίας του εργοστασίου.

Κατά την επίσκεψη,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαΐλλης και ο Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου, κ. Αθανάσιος Κελέμης, ενημερώθηκαν για την πορεία του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας στην Ελλάδα. 

Στους χώρους του εργοστασίου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή του, κ. Νίκο Μαζωνάκη και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο τμήμα παραγωγής των καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων της εταιρείας και να πληροφορηθούν για την πορεία των εξαγωγών τους. 

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη, κατά την οποία ο Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, τα πλάνα επέκτασης του εργοστασίου, καθώς και  για τις δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Συζητήθηκε επίσης  ο ρόλος των επιχειρήσεων – μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας, αλλά και της υγείας του ελληνικού πληθυσμού μέσω της αύξησης της παραγωγής και της προσέλκυσης επενδύσεων, της χρηματοδότησης καινοτόμων συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες, της διασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα και τις επενδύσεις στις κλινικές μελέτες.

Ο κ. Αναγνωστάκης, Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim και επικεφαλής της ομάδας Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δήλωσε: «Παρά την ύφεση που παρατηρείται στον τομεα της υγείας και τη συνεχιζόμενη επιβολή έμμεσης φορορολόγησης μέσω των μηχανισμών claw back & rebates, παραμένει σταθερή η δέσμευση της μητρικής εταιρείας για επέκταση της γραμμής παραγωγής, ούτως ώστε περισσότερα καινοτόμα φάρμακα της εταιρείας να εξάγονται σε περισσότερες χώρες, όπως συμβαίνει με τα αντιδιαβητικά της ιδιοσκευάσματα».

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μαΐλλης αναφέρθηκε στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας και στο ρόλο του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου ως μοχλός στήριξης των αναπτυξιακών προσπαθειών, τονίζοντας την ανάγκη προσέλευσης νέων επενδυτικών κεφαλαίων, προερχόμενα κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και στην προοπτική της τόνωσης των εξαγωγών μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, τα οποία να απευθύνονται και στις αγορές του εξωτερικού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Boehringer Ingelheim  Ελλάς αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική εταιρεία που παραμένει με μονάδα παραγωγής επι ελληνικού εδάφους. Από το εργοστάσιο αυτό γίνονται σημαντικές εξαγωγικές διεργασίες, οι οποιες αντίστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χωρας ανεξαρτήτως κλάδου. Για την εξωστρέφειά της αυτή, η εταιρεία βραβεύτηκε πρόσφατα στην εκδήλωση των Αctive Business Awards 2016.