Στην 8η θέση των κορυφαίων εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, στην κατηγορία “άνω των 251 εργαζομένων”, διακρίθηκε η Novartis Hellas από τον διεθνή οργανισμό Great Place to Work ως “Best Work Place 2016”. Η διοίκηση της εταιρίας, απέδωσε τη βράβευση κυρίως στους εργαζόμενους της εταιρίας, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη και το σημαντικότερο κεφάλαιό της, σημειώνοντας παράλληλα πως με τη διάκριση αυτή, η εταιρία αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο και δίνει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες στα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα Best Workplaces διενεργήθηκε από το Great Place to Work Hellas, για 13η συνεχή χρονιάμε την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School και αποτελεί την μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η τελική κατάταξη των μεγάλων επιχειρήσεων (που απασχολούν περισσότερους από 251 εργαζόμενους) έγινε βάσει των ανώνυμων των εργαζομένων, οι οποίοι αξιολόγησαν την πολιτική διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού των εταιρειών τους, μέσω του ερωτηματολογίου TrustIndex, καθώς και τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων αναφορικά με τις πρακτικές Διοίκησης Προσωπικού στα δύο ερωτηματολόγια CultureAudit.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novatis Ηellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για αυτήν την αναγνώριση, καθώς προέρχεται από το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρίας μας, τους ανθρώπους μας. Η κατάκτηση της θέσης αυτής είναι σημαντική για ολόκληρο τον όμιλο μας, καθώς αναδεικνύει τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και υπερηφάνειας για τους εργαζομένους». Και συνέχισε τονίζοντας: «Αυτή η διάκριση αποτελεί τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε με τις "Αξίες και Συμπεριφορές" μας, να αναπτύσσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που εξασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή όλων στο όραμα της Novartis».