Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών – Προσφύγων» διοργανώνει σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί, στην «Αίθουσα Αργυριάδη» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30). 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, θα παρουσιαστεί το φαινόμενο του προσφυγικού και θα αναλυθεί από ειδικούς επιστήμονες και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη συνεννόηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Υπηρεσιών που είναι υπεύθυνοι για τη Δημόσια Υγεία, ώστε να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν τους μετακινούμενους αυτούς πληθυσμούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο αφορά στην υγειονομική πλευρά. 

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ενώ εισηγητής είναι ο Παναγιώτης Ευσταθίου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας