Περίπου 2.500.000 ενήλικες Έλληνες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις. Η, δε, συχνότητα των παθήσεων αυξάνεται με την πρόοδο της ηλικίας.

Όπως είπαν οι ειδικοί σε συνέντευξη τύπου, ενόψει ενημερωτικής εκδήλωσης για το κοινό, ανάμεσα στο ευρύ κοινό επικρατούν αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις, καθώς ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως είναι λίγες, ενώ είναι περίπου 200.

"Είναι, επίσης, ευρύτατα διαδεδομένη η αντίληψη ότι τα “αρθριτικά” και τα “ρευματικά”, δηλαδή οι ρευματικές παθήσεις, προσβάλλουν τις μεγάλες ηλικίες και ότι, κατά συνέπεια, είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα των ηλικιωμένων. Στην πραγματικότητα, όμως, καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη" εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ρευματολόγος κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος. 

Πολλοί πιστεύουν, ακόμη, ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι μάλλον ελαφρές και όχι σοβαρές παθήσεις. Έχει διαπιστωθεί όμως ότι, σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, είναι το πιο συχνό χρόνιο πρόβλημα υγείας και το πρώτο αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας, επεσήμαναν οι ρευματολόγοι.

Ο Δήμος Αργυρούπολης, στο πλαίσιο των εκτεταμένων προγραμμάτων που εφαρμόζει για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της πόλης, διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ώρα 11.00 π.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις ρευματικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν και δωρεάν εξετάσεις σε όσους από τους παρευρισκόμενους εκδηλώσουν ενδιαφέρον, κατά την διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί, 18 έως 22 Απριλίου στο Ιατρείο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης. Η εκδήλωση θα γίνει με την ευγενική χορηγία της MSD.