Το Sofargen® spray είναι φιλικό στο περιβάλλον και ιδιαιτέρως εύκολο στην χρήση, αφού μπορεί, με έναν απλό ψεκασμό, να καλύψει το τραυματισμένο μέρος.

Το βασικό πλεονέκτημα του Sofargen® spray είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στην πάσχουσα περιοχή. Έτσι αποτρέπει δραστικά τον κίνδυνο μικροβιακής επιμόλυνσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις φάσεις επούλωσης της πληγής. Η σύνθεσή του συμβάλλει στην αποκατάσταση της βλάβης του τραυματισμένου ιστού με ασφαλή, φυσικό και ταχύ τρόπο.

Περιέχει δύο κύρια συστατικά, τον καολίνη (light kaolin) και την αργυρούχο σουλφαδιαζίνη (silver sulfadiazine), χάρη στα οποία:

•       Δημιουργεί μηχανικό φραγμό προς τους εξωτερικούς παράγοντες

•       Διατηρεί το τραύμα στεγνό

•       Αποτρέπει τη μόλυνση της πληγής

•       Διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση

Το Sofargen® spray αποτελεί την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση μικροτραυμάτων και πληγών και θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα του οικιακού φαρμακείου, αλλά και όπου υπάρχει κίνδυνος μικροατυχημάτων, όπως σε αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα 5Χ5 κτλ.

*Ο καολίνης, είναι λεπτή, λευκή πούδρα, που καλύπτει το τραυματισμένο δέρμα με προστατευτική κρούστα και ταυτοχρόνως, αποστραγγίζει και απορροφά τα εξιδρώματα. Η αργυρούχος σουλφαδιαζίνη  είναι τοπικό αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος  (δρα κατά Gram+ και Gram- μικροβίων καθώς και κάποιων αναεροβίων και μυκήτων) που αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος.