Η σπουδαιότητα της ίασης της ηπατίτιδας C είναι στο επίκεντρο της νέας Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Commited to Cure - μιας συμμαχίας ειδικών, που ενθαρρύνει τους ασθενείς να κοινοποιούν τις ιστορίες τους και το κοινό να γίνει μέλος μίας κοινότητας, που ενδιαφέρεται για την εξάλειψη της νόσου στην Ευρώπη.

Η καινοτόμο εγχείρημα ξεκίνησε στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για το Ήπαρ (Τhe International Liver CongressTM 2016), που γίνεται αυτές τις μέρες και θα στηρίξει περισσότερα από 19 εκατομμύρια άτομα με ηπατίτιδα C σε όλη την Ευρώπη, πολλά από τα οποία δεν έχουν, ακόμη, διαγνωστεί. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, η σπουδαιότητα της διαθέσιμης ίασης δεν έχει γίνει, ακόμη, ευρέως κατανοητή και πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα νέα φάρμακα μπορούν να θεραπεύσουν πάνω από το 90% των ασθενών.

«Η ηπατίτιδα C είναι μία νόσος, την οποία χαρακτηρίζει ένα στίγμα. Με τη δημιουργία μίας κοινότητας, που θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού και θα προάγει τη συμπαράσταση, για όσους ζουν με τη νόσο, τονίζουμε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ίασης» δήλωσε ο Γιώργος Καλαμίτσης, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», καλώντας όλους μας να στηρίξουμε ένα μέλλον χωρίς ηπατίτιδα C.

Ανπείτε στην ιστοσελίδα www.committedtocure.org, μπορείτε να δηλώσετε τη στήριξή σας στην πρωτοβουλία του Cure Wall κοινοποιώντας ένα γράμμα "C" για τη λέξη Cure = ίαση. Αυτό θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία μίας πινακίδας στον δρόμο, ένα πρωτότυπο έργο τέχνης ή ακόμη και μία selfie με το γράμμα "C". Το Committed to Cure παρέχει, επίσης, στα άτομα που επηρεάζονται προσωπικά από την ηπατίτιδα C, μία ειδική πλατφόρμα, όπου θα μπορούν να κοινοποιούν τις ιστορίες τους. Επισκεφθείτε την ενότητα Cure Stories στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας για να μάθετε τι αντίκτυπο έχει η ίαση, στα άτομα που επηρεάστηκαν από τη νόσο.

Την πρωτοβουλία Committed to Cure στηρίζει η Gilead Sciences Europe Ltd που την χρηματοδοτεί.