Πήρε το όνομά του από το χαϊδευτικό όνομα της δημιουργού του. 

Το νέο άρωμα της Rihanna, RiRi, είναι αρκούντως εξωτικό, φρουτώδες, σέξυ κι αισθησιακό... Η βάση του έχει βανίλια Μαγαδασκάρης, θερμό musk, Ινδονησιακό σανδαλόξυλο και Ταϊλανδέζικο benzoin. Η καρδιά του έχει Ιαπωνικό αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς, εξωτικό γιασεμί, ροζ φρέζια. Στην κορυφή του έχει εκχυλίσματα από φρούτα του δάσους, ρούμι, Cassis και μανταρίνι Ιταλίας.

Η πολυτελής συσκευασία έχει ροζ χρώμα, το οποίο συνδυάζεται με μαύρο λαιμό και ολοκληρώνεται με μία χρυσή σφαίρα. Το εξωτερικό κουτί, χαραγμένο με μεταλλικό φινίρισμα, παραπέμπει σε «γδαρμένο» μέταλλο, δίνοντας μία αντίθεση στις θηλυκές γραμμές του μπουκαλιού.

«Θέλησα να δημιουργήσω ένα άρωμα που συνδέεται με τη νέα γυναίκα σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο. Το Riri είναι παιγνιδιάρικο και άτακτο, αυθάδες, αλλά ταυτόχρονα πολύ θηλυκό. Η μυρωδιά του αντικατοπτρίζει αυτή, ακριβώς, την πλευρά της προσωπικότητάς μου, τρυπώνοντας στην «Καρδιά της Rihanna». Είναι το ορόσημό μου. Είναι εγώ. Κάθε άρωμα που δημιουργούμε, επιθυμούμε να φέρνει κάτι νέο και διαφορετικό. Η αίσθηση του RiRi είναι τόσο παιγνιδιάρικη και ακόμα πιο αισθησιακή. Μου αρέσει που χρησιμοποιούνται ενδιαφέρουσες μείξεις αντανακλώντας μια νέα γενική αίσθηση», δήλωσε η Rihanna σχετικά με το λανσάρισμα του έκτου αρώματός της.