Σε άρση των διημερεύσεων από την 1η Μαΐου προχωρά ο μεγαλύτερος σύλλογος φαρμακοποιών της χώρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά από χθεσινή απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου. 

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ, αποφάσισε την άρση των διημερεύσεων (ωράριο 8 π.μ. – 8μ.μ.) από 1/5/2016, εκτός αργιών και Σαββατοκύριακου.

Η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία από τις αρχές Μαρτίου (σχετικό ρεπορτάζ Healtmag, εδώ), όμως σήμερα, οι φαρμακοποιοί προχώρησαν και στην αποστολή σχετικού ενημερωτικού εγγράφου προς το υπουργείο Υγείας

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας «Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες». 

Εξάλλου, το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία 180 αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα αλλά και των προέδρων των φαρμακευτικών Συλλόγων, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και το θέμα του ωραρίου.