Σύμβαση συνεργασίας με την Wolters Kluwer - Clinical Drug Information, παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς Ιατροφαρμακευτικών πληροφοριών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στο σημείο φροντίδας, υπέγραψε η Datamed, για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και τη μείωση σφαλμάτων στη συνταγογράφηση.

Οι νέες λύσεις υποστηρίζουν πλήθος άλλων εφαρμογών, όπως διαδικασίες κλινικού ελέγχου και αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ). Σε αυτές περιλαμβάνονται οι κορυφαίες εφαρμογές Lexicomp, Medi-Span και Facts & Comparisons.

Η Wolters Kluwer CDI, με 19.000 υπαλλήλους, έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και 2.200 νοσοκομεία και συστήματα υγείας παγκοσμίως, περιλαμβανομένων και εγκαταστάσεων εκτός της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία. Οι mobile εφαρμογές της χρησιμοποιούνται από 80.000 γιατρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ 98% των νοσοκομείων-πελατών της ανανεώνουν τη συνδρομή τους κάθε χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Αν. Γενικός Διευθυντής της Datamed Αντ. Μπιλλήρης, «μέσω της νέας αυτής στρατηγικής συνεργασίας, η Datamed είναι πλέον σε θέση να προσφέρει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικής υγείας με ενσωματωμένες  φαρμακευτικές και κλινικές πληροφορίες (clinical expertise, evidence – based medical content), διαμορφωμένες από χρόνια εμπειρίας και αξιοπιστίας των παγκόσμιων εφαρμογών Lexicomp, Medi-Span και Facts & Comparisons, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη λύση υποστήριξης ιατρικών αποφάσεων (decision support systems, pre- and post- treatment care) στο σημείο παροχής φροντίδας (point of care drug and clinical information)». 

Οι νέες λύσεις - προϊόντα είναι διαθέσιμα τόσο online, όσο και από τα smartphone και tablet των γιατρών, έχοντας την ίδια στιγμή τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στα ιατρικά πληροφοριακά συστήματα μονάδων υγείας (Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας κλπ), ενισχύοντας τις τεκμηριωμένες κλινικές αποφάσεις σε όλα τα στάδια της περίθαλψης βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της ροής εργασίας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή.