Τη διαβεβαίωσή του, ότι δεν θα χαθεί η δωρεά Νιάρχου για την υγεία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. 
 
«Να είστε σίγουρος και να μην ανησυχείτε, θα καλύψουμε τις θέσεις, οι οποίες απαιτούνται για να λειτουργήσουν με αξιοπρεπείς όρους τα τμήματα στα οποία προορίζει δωρεά το Ίδρυμα Νιάρχου, αλλά και άλλα ακτινοθεραπευτικά τμήματα, τα οποία έχουν ανάγκη», τόνισε ο Π. Πολάκης και δεσμεύθηκε ότι «θα καλυφθούν οι θέσεις έτσι όπως πρέπει και όταν πρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι για να προχωρήσει από το Ίδρυμα Νιάρχος η ανανέωση του εξοπλισμού των επαρχιακών νοσοκομείων απαιτείται η πρόσληψη 42 ατόμων επιστημονικού και υποστηρικτικού προσωπικού έως τον Ιούνιο. «Η δωρεά δεν χάνεται. Είναι σε τακτική επικοινωνία με το Ίδρυμα «Νιάρχου» συνεργάτες δικοί μου και του Ανδρέα Ξανθού και δρομολογούμε όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της δωρεάς», είπε ο Π. Πολάκης.
 
Παράλληλα ο Π. Πολάκης κατέγραψε ποιος είναι σήμερα ο μέσος χρόνος αναμονής των ασθενών για έναρξη ακτινοθεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με έγγραφες απαντήσεις των διοικήσεων:
 
-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: σπάνια υπερβαίνει τις 10 εργάσιμες ημέρες
 
-Νοσοκομείο «Θεαγένειο»: 25 – 30 μέρες.
 
-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»: περίπου τρεις μήνες. Αν είναι επείγον, τον βάζουν νωρίτερα.
 
-Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: 30 - 90 ημέρες, αναλόγως το ποιο μηχάνημα χρειάζεται ο γραμμικός επιταχυντής ή το κοβάλτιο.
 
-Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»: 7 – 15 μέρες.
 
-Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για τα παιδιά: δεν υφίσταται καθυστέρηση στον προγραμματισμό και την έναρξη των θεραπειών.
 
-Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: 40 μέρες. Αν υπάρχει πίεση ή συγκεκριμένο περιστατικό, μπαίνει πιο νωρίς.
 
-Νοσοκομείο Λάρισας: έως 90 μέρες, αλλά όταν υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, προηγούνται ή στέλνονται στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση του κ. Μπαργιώτα,στην οποία σημείωνε ότι «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το Ίδρυμα Νιάρχος να αποσύρει την προσφορά, συνολικά ενδεχομένως, αν δεν ολοκληρωθούν οι 42 προσλήψεις. Η Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι το χάνει οριστικά, ενώ υπάρχει ανησυχία και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, κυρίως γιατί οι περισσότερες προσλήψεις είναι επικουρικού προσωπικού που δεν είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν τις προδιαγραφές του Τζονς Χόπκινς, το οποίο είναι ο σύμβουλος του «Νιάρχου» για τη συγκεκριμένη δωρεά».