Δριμεία κατηγορία κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, αλλά και ολόκληρης της ηγεσίας του υπουργείου για την κάλυψη που του παρείχε εξαπέλυσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνεται πως "τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης στην προχθεσινή ομιλία του στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας το παράλληλο πρόγραμμα της σημερινής Κυβέρνησης για τον τομέα της υγείας, αποκαλύπτουν το πραγματικό κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία των Ελλήνων: Θα χώσουμε κάτω από τη γη, όλους όσους διαφωνούν μαζί μας. 

"Και για να μας χώσουν ακόμη πιο εύκολα κάτω από τη γη", συνεχίζει η ανακοίνωση, "φρόντισαν με την πολιτική τους το προηγούμενο διάστημα:
•    Να έχουν χάσει το φετινό χειμώνα τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας από την γρίπη, εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής προληπτικού εμβολιασμού και ενημέρωσης του πληθυσμού.
•    Να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των δεκάδων κλειστών κρεβατιών στις Μονάδες  Εντατικής Θεραπείας, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. 
•    Να ταλαιπωρούνται σε ημερήσια βάση χιλιάδες ασθενείς που προσέρχονται στα κρατικά νοσοκομεία, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
•    Να περιμένουν μήνες οι καρκινοπαθείς σε λίστες αναμονής- ντροπής,  για να λάβουν την απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή".

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τόνισε πως "έχει επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν την ανεπάρκεια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Όμως, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Πολάκη και την κάλυψη που του παρείχε στη Βουλή ο προϊστάμενος Υπουργός του, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνον ανεπαρκείς, αλλά στερούνται και του κατάλληλου ήθους για να παραμείνουν κι άλλο στη θέση αυτή. 

Αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η κρίση αξιών.
Στην πατρίδα μας, στον επιστημονικό – ιατρικό κόσμο της χώρας αλλά και στους πολίτες, αξίζει μια καλύτερη ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας".