Πλήρη κατάργηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει ακόμα, ελαχιστοποίηση της αμοιβής της εργασίας και ελαχιστοποίηση των κοινωνικών παροχών περιλαμβάνονται στις προθέσεις της κυβέρνησης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ύστερα από συνάντηση που είχαν χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αττικόν, Άγιος Σάββας, ΚΑΤ και Ασκληπιείο Βούλας.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι στη συνάντηση και στον ελάχιστο χρόνο που διέθεσε για τους συμβασιούχους, ο υφυπουργός Υγείας κ. Πολάκης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αφού όπως είπε:
•    τα λεγόμενα «κοινωφελή» προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι μηχανισμοί ανακύκλωσης της εργασίας,
•    για τους 5μηνίτες που εργάζονται στα νοσοκομεία στα «κοινωφελή» προγράμματα δεν προβλέπεται καμία ανανέωση αλλά πιέζουν το υπ. Εργασίας να δημιουργήσει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα οκτάμηνο πρόγραμμα για να απορροφήσει τους σημερινούς 5μηνίτες,
•    για τις καταγγελίες που έγιναν για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικό», «Αλεξάνδρα», «Λαϊκό», «Ελπίς» κ.α., στα οποία καταστρατηγείται το ωράριο και υποχρεώνονται οι 5μηνίτες να εργάζονται σε αντικείμενα άλλα από αυτά που προσλήφθηκαν, δεν μπορεί να κάνει κάτι "αφού οι διοικήσεις τους δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση",
•    στα πλαίσια της ΕΕ και της συγκυρίας θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ των λύσεων που προτείνει αυτή η κυβέρνηση ή η προηγούμενη και ότι για να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να τελειώσουν πρώτα τα μνημόνια  και… βλέπουμε!
•    οι ατομικές συμβάσεις των «εργολαβικών» εργαζόμενων είναι καλύτερες από αυτές που έχουν με τους εργολάβους, αφού για προσλήψεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ούτε λόγος να γίνεται!