Δεν ενοχλεί, είναι άνετο και απαλό. Το νέο επίθεμα μπορεί και "διαβάζει" τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, αλλάζοντας χρώμα, δείχνοντας γράμματα και αριθμούς.

Ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο το έφτιαξαν, τοποθετώντας μικρο-ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που δείχνουν κόκκινο, μπλε, πράσινο και, όπως είπαν, στο μέλλον το επίθεμα θα μπορεί να τοποθετείται πάνω στο όργανο του σώματος, που θα έχει πρόβλημα και θα κάνει μετρήσεις. Επιπλέον θα μπορεί να χρησιμοποιείται στη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, τσεκάροντας το επίπεδο του οξυγόνου στα διάφορα όργανα, ενώ θα έχει κι άλλες βιοϊατρικές εφαρμογές.  

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Science Advances" και, όπως είπαν οι ερευνητές, το επόμενο βήμα θα είναι τέτοια δέρματα - οθόνες (e-skin) να είναι κολλημένα πάνω στο σώμα μας και να δείχνουν τα συναισθήματά μας, το στρες μας κ.ά.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια νέα προστατευτική επικάλυψη, που ονομάζεται “στρώμα παθητικότητας”, το οποίο εφαρμόζεται σε διάφορα είδη ηλεκτρονικού δέρματος. Η επικάλυψη προστατεύει την συσκευή από το οξυγόνο και το νερό τόσο καλά, ώστε της επιτρέπει να λειτουργεί κανονικά για αρκετές ημέρες. Μάλιστα η προστατευτική επικάλυψη δεν περιορίζει την εφαρμογή της μόνο στο e-skin, αλλά είναι αρκετά εύκαμπτη, ώστε να “πλάθεται” σε ό,τι σχήμα θέλει κανείς, όπως, για παράδειγμα, σε ένα μικρό διαμάντι.