Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πραγματοποιηθεί 3400 προσλήψεις, χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα αλλά και αποσαφηνισμένο το εργασιακό καθεστώς αυτών των προσλήψεων. 

Τη δέσμευσή αυτή ανέλαβε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντησή του με το προεδρείο της ΠαΣΟΝοΠ, ενώ ταυτόχρονα, εξήγγηλε νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο ανακύκλωσης του προσωπικού μέσω της επαναπρόσληψης ήδη υπηρετούντων, όπως έγινε στην τελευταία προκήρυξη. 

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του επιδόματος ΒΑΕ σε περιπτώσεις θεσμοθετημένων αδειών, ο Υπουργός εξήγγειλε την επαναφορά  στο προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς με τροπολογία που θα κατατεθεί ίσως και πριν από το Πάσχα.

Τέλος, σε ότι αφορά τα θεσμικά αιτήματα όπως η δημιουργία επαγγελματικού κλάδου, η αλλαγή του ΠΔ87/86, η θεσμοθέτηση της Νοσηλευτικής Ειδικότητας μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών, η ενιαία νοσηλευτική εκπαίδευση, ο Υπουργός δήλωσε ότι καίτοι συμφωνεί με πολλά εξ αυτών, δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και θα εξεταστούν σε βάθος χρόνου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠαΣΟΝοΠ συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κο Ξανθό και αφού εκτίμησε το αποτέλεσμα, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα με κορύφωση την 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.