Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προσήλθε σήμερα ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κωνσταντίνος Λουράντος συνοδευόμενος από τους νομικούς συμβούλους του ΠΦΣ Ηλία Δημητρέλλο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Σοφία Αγγέλου.

Η Εισαγγελέας έχει ήδη ξεκινήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελλείψεις φαρμάκων μετά από τις καταγγελίες των Φαρμακοποιών. 

Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε 45 λεπτά, ο κ. Λουράντος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, δήλωσε τα εξής: «Μέρα με την μέρα οι ελλείψεις αυξάνονταιΖητήσαμε από την κυρία Εισαγγελέα την διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού φαινόμενου  και είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος. Δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε επιπλέον στοιχεία προκειμένου να διερευνηθεί τελικά ποιοι ευθύνονται για τις ελλείψεις. Πρέπει οι Έλληνες ασθενείς να μπορούν να προμηθεύονται απρόσκοπτα  τα φάρμακα τους και όχι να εξάγονται προκειμένου κάποιοι να πλουτίζουν θέτοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία».

Άρση διημερεύσεων

Στο μεταξύ, ο ΠΦΣ καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε άρση των διημερεύσεων από τις 4.5.2016, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με την συμμετοχή των 180 αντιπροσώπων και των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας. 
Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έχει αναρτηθεί στο site του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις.