Στάση εργασίας 7- 10 το πρωί και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαΐτειο».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, γιατί παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέραν των 5 μηνών, ενώ οι ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα δεν προβλέπουν τη χορήγηση αναρρωτικών και κανονικών αδειών. Τονίζουν, πως "η υποχρηματοδότηση ως κεντρική πολιτική επιλογή έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν  τους εργαζόμενους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ιδιότυπα πιόνια στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης".

Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης, είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές οι εργαζόμενοι τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα.

Με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικούν:
•    Την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας και μονιμοποίησή τους.
•    Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους αλλά και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις.
•    Προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας. 
•    Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.