Παραδόθηκαν σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) 18 κινητές ιατρικές μονάδες από την Ολλανδία, οι οποίες προσφέρθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. 

Τα οχήματα παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και γενικός συντονιστής υγειονομικών δράσεων του Προσφυγικού κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Η παραλαβή έγινε σε μια συμβολική τελετή στην κεντρική αποθήκη του υπουργείου Υγείας στον Ταύρο, παρουσία του Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp.

Τα οχήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται να είναι έτοιμα προς χρήση αμέσως μετά την ταξινόμησή τους και θα διατεθούν σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ανά την Επικράτεια. 

Κατά την εκδήλωση, ο Ολλανδός Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη αξιοποίηση της βοήθειας που έχει αποσταλεί στην Ελλάδα, μέσω και των δύο ενεργοποιήσεων του ΕΜΠΠ και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν σε αυτή τη συγκυρία, την χώρα μας, με ανθρωπιστική βοήθεια.