Με σημαντικές προσωπικότητες που τίμησαν την Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ)  για τον Καρκίνο του Μαστού, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή  της Εταιρείας στο διήμερο ΔΥΟ FORUM 2016, Διατροφή- Υγεία-Ομορφιά που πραγματοποιήθηκε 16 και 17 Απριλίου στο Metropolitan Expo. H Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητού-Ακαδημαϊκού Δημητρίου Τριχοπούλου
Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΕΕΜ κ. Λυδία-Ιωαννίδου Μουζάκα, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας Καθηγητή κ. Alexander Mundinger, αναφέρθηκε στο έργο του Καθηγητού-Ακαδημαϊκού Τριχόπουλου, επισημαίνοντας τη σημαντική επιστημονική συνεισφορά του στην αιτιολογία των κακοήθων νεοπλασιών για την οποία είχε λάβει πολλές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. 

Στην εναρκτήρια τελετή της Ημερίδας Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον  αείμνηστο Δημήτρη Τριχόπουλο, την οποία παρέλαβε η σύζυγός του κ. Αντωνία Τριχοπούλου, στον   Πρέσβη του Βασιλείου του  Μαρόκου στην Ελλάδα και  Πρύτανη  του Σώματος Διπλωματών κ. Αbdelkader El Ansari για τη στήριξη  που έμπρακτα προσέφερε προς την ΕΕΜ, καθώς και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της διαφημιστικής Εταιρείας Bold & Ogilvy κ. Θεόδωρο  Κοτιώνη για τη δημιουργία ενός κοινωνικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μηνύματος  ενάντια στον  καρκίνο  του μαστού. Για το μήνυμα αυτό η Εταιρεία Bold & Ogilvy έλαβε το χρυσό βραβείο από τα Ερμής Awards.

Τέλος η Πρόεδρος της ΕΕΜ κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα  θέλοντας να τιμήσει  τον παρευρισκόμενο  Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας κ. Alexander Mundinger, του προσέφερε ανθοδέσμη μαζί με τις ευχαριστίες όλου του ΔΣ της ΕΕΜ για την τιμή να παρευρεθεί στις εργασίες της Ημερίδας. 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες της Kαθηγήτριας κ. Παγώνας Λάγιου, της Αν. Kαθηγήτριας κ. Ανδρονίκης Λάσκα, της ε. Καθηγήτριας  και Προέδρου της ΕΕΜ  κ. Λυδίας Ιωανίδου – Μουζάκα, του Καθηγητή κ. Χρήστου Λιονή, των ιατρών κ. κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλου, Δημητρίου Χάψα και Νεκταρίας Λαμπρινάκη-Καλαμάτα, καθώς και της ψυχολόγου κ. Κωνσταντίνας Χρονοπούλου.  

Στο πλαίσιο της Ημερίδας έλαβε χώρα και διαδραστική εκδήλωση με  δωρεάν κλινική εξέταση μαστών και υπερηχογράφημα μαστών, όπου υπήρξε σημαντική συμμετοχή γυναικών.