Δεν υπάρχει πρόθεση παραίτησης απάντησε από την πλευρά του σήμερα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθ. Αθ. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας πως υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως "Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ’ εντολή του Υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ”, και πρόσθεσε ότι “παρανόμως ο κ. Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων”.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε ακόμη: “Είμαι 45 χρόνια Εντατικολόγος. Υπήρξα πολλά χρόνια Βουλευτής και υφυπουργός Υγείας. Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να σέβομαι τους νόμους”, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να παρανομήσει, "επειδή θα το ήθελε ο κύριος Υπουργός".

Όσο για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πρόκειται να παραιτηθούν ώστε να τους χρεωθεί η ευθύνη για τον διαγωνισμό. “Σε αυτή την θέση είμαστε αμισθί. Αν θέλουν οι κύριοι Υπουργοί ας μας παραιτήσουν. Έχουν την δυνατότητα”, κατέληξε, επισημαίνοντας πως μετά τη μηνυτήρια αναφορά τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.