Η ημερίδα με θέμα «Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα και Κύηση» διοργανώνεται από το Ιατρείο Αυτοάνοσων Ρευματικών Παθήσεων και Κύησης του ΙΑΣΩ και το Ρευματολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ General.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών ότι η τεκνοποίηση γυναικών και ανδρών με αυτοάνοσο ρευματικό νόσημα είναι εφικτή. Βασικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση αυτού είναι: α) ο σωστός προγραμματισμός προ της σύλληψης, β) η παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της κύησης και γ) η συνεργασία ομάδας ιατρών (Ρευματολόγου και Γυναικολόγου κυρίως, αλλά και άλλων ειδικοτήτων ανάλογα της περίπτωσης).

Η διοργάνωση αυτών των ημερίδων αποσκοπεί στην ενημέρωση του ιατρικού κόσμου και του κοινού, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των ιατρών, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο!

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων ευαισθητοποιημένοι στο αντικείμενο. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας είναι τα ακόλουθα:

Κλινική ανατομική του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και του περινέου
Ορμόνες και αυτοάνοσα νοσήματα
Γονιμότητα και αυτοάνοσα νοσήματα
Εξωσωματική γονιμοποίηση και αυτοάνοσα νοσήματα
Παροδική οστεοπόρωση της κύησης
Ανοσολογικά αίτια αποβολών
Αντιμετώπιση αντιφωσφολιπιδαιμικού συνδρόμου
Νεφρωσικό σύνδρομο και αποβολές
Θεραπευτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων στην κύηση
Νεογνικός λύκος (Προγεννητική εκδήλωση & Εκδήλωση μετά τη γέννηση)

Η συμμετοχή και παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.