Ένα πρόγραμμα για την υγεία στην Ελλάδα που σκοπό έχει να βάλει τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη όσον αφορά τον Ιατρικό Τουρισμό, παρουσιάστηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του DYO FORUM, στις 16 – 17 Απριλίου, στο Metropolitan Expo.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υπογράφηκε παράλληλα και ένα μνημόνιο, με δήλωση πρόθεσης συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επαγγελματιών του κλάδου, ενώ έγινε και συνάντηση της επιτροπής διοίκησης του παγκόσμιου συμβουλίου για τον ιατρικό τουρισμό (GHTC).

Το διεθνές συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό  κατάφερε να ενώσει τις υπηρεσίες υγείας και τουρισμού, σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού κλάδου για την οικονομία της χώρας.

Το φετινό συνέδριο εξέτασε τα θέματα των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της προβολής σε συνάρτηση με τους προορισμούς, του προμηθευτές και τις υπηρεσίες των κλάδων υγείας και τουρισμού. 

Μεταξύ των ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν ο Dr. Fawzi Al – Hammouri, President, Jordanian Private Hospitals Association, ο Dr. Fedon Alexander Lindberg, Founder, Weight in Balance, η Leila Wilcox CEO, Wilberry Solutions, ο Emin Cakmak Chairman, Global Healthcare Travel, ο Yunus Gurkan Supervisory Board President, Global Healthcare Travel Council, ο κ. Timothy Ananiadis, Managing Director – Hotel Grande Bretagne/Hotel King George, ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, Διευθυντής της Κλινικής Genesis, η Δρ. Ανατολή Παταρίδου χειρουργός Κεφαλής – λαιμού, ο Καθηγητής Νικήτας Ασημακόπουλος, ο αναπλ. Καθηγητής Νικόλαος Κούβελας, ο Καθηγητής Χειρουργικής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο Καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Τζιάλλας, Ο Πρόεδρος του Ελληνο -Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κουτσίκος  και οι συν-διοργανωτές του συνεδρίου κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  διευθυντής της healthCare cybernetics και Ζαχαρίας Καπλανίδης, Οικονομολόγος, Πρόεδρος του ΖΙΤΑ group.