Στη Δικαιοσύνη στράφηκε ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μετά την απόφαση παύσης του από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έλαβαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο καθηγητής κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο και συγκεκριμένα στο Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας.

Σημειώνουμε ότι η απόφαση παύσης ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την Μ. Πέμπτη, εξαιτίας της άρνησης του κ. Αθ. Γιαννόπουλου να εφαρμόσει την λίστα επιτυχόντων με γιατρούς και νοσηλευτές που θα στελέχωναν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ύστερα από τις τροποποιήσεις που είχαν γίνει με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη. Μάλιστα, για το θέμα, ο καθηγητής είχε δηλώσει πως "δεν πρόκειται να παρανομήσει".

Της παραπάνω δήλωσης, ακολούθησε η απόφαση παύσης και η τοποθέτηση στη θέση του, του καθηγητή Χειρουργικής και π. προέδρου των Γιατρών του Κόσμου Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ αναμένεται να αποφανθεί επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του καθ. Γιαννόπουλου τις επόμενες ημέρες και δεδομένου ότι η υπουργική απόφαση αφορούσε τη διοίκηση ΝΠΙΔ και όχι φορέα του Δημοσίου, αναμένεται τα ασφαλιστικά μέτρα να γίνουν δεκτά, δικαιώνοντας τον κ. Γιαννόπουλο.

Στο μεταξύ, μέχρι να οριστικοποιηθεί το θέμα της διοίκησης του Οργανισμού, ο διαγωνισμός για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένει σε διαδικασία ενστάσεων από τους υποψηφίους, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μετά τις παρεμβάσεις και τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας να επιτρέπουν την επικύρωσή του, οπότε πιθανολογείται ότι αναμένεται η επαναπροκήρυξή του.