Άγριος καυγάς μεταξύ Παύλου Πολάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου ξέσπασε το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή λίγο πριν τα μεσάνυχτα και την ολοκλήρωση της συζήτησης για το ασφαλιστικό - φορολογικό. Αφορμή ήταν οι διορισμοί προσωπικού σε ΜΕΘ και το ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Πολάκη, και τον διαγωνισμό για τη στελέχωση των ΜΕΘ, έκανε λόγο για «κακούργημα» με σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο τον υπουργό.

Αμέσως μετά, ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο επί προσωπικού, λέγοντας ότι: «θα ζήσετε για πολύ καιρό ακόμη το μύθο της αριστερής παρένθεσης. Προσαρμοστείτε στην υπαρκτή αντιπολίτευση. Ξέρουμε ότι είμαστε περαστικοί από αυτά τα έδρανα. Το ζήτημα είναι τι θα αφήσουμε πίσω. Εσείς πήρατε αξία από το αξίωμα, εμείς δίνουμε αξία στο αξίωμα». 

Και αναφερόμενος στο θέμα με τους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών δήλωσε: «Ποιος έκανε κακούργημα; Αυτός που έδιωχνε κόσμο ή εμείς που έχουμε βάλει 1.120 γιατρούς στο σύστημα για να σώσουμε την καταστροφή που κάνατε; Ποιος έκανε κακούργημα εσείς ή εμείς που για πρώτη φορά βάλαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ; Οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια που στέλνατε εσείς. Είμαστε περήφανοι που το αλλάξαμε. Θα το ψάξουμε το ΚΕΕΛΠΝΟ από το ’12 έως το ‘14».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ανθρώπους τρομαγμένους από το γκαγκστερικό σύστημα που είχατε στήσει», οι οποίοι «τώρα μπορούν να μιλήσουν».

Γεωργιάδης: Θα πάτε φυλακή
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε ξανά το λόγο, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Πολάκη: «Τι εννοείτε τώρα που μπήκαν αξιοπρεπείς άνθρωποι στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το προηγούμενο δ.σ. εσείς το είχατε διορίσει. Δηλαδή μας λέτε ότι το προηγούμενο δ.σ. που χε διορίσει ο κ. Κουρουμπλής ήταν απατεώνες. Αν το λέτε και το εννοείτε οφείλετε να ζητήσετε εξηγήσεις από τον κ. Κουρουμπλή», είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ.
«Πήρατε στο γραφείο σας τους φακέλους των γιατρών. Ο υπουργός δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να διατάξει έλεγχο, επανάληψη του διαγωνισμού, ακόμη και νέο διαγωνισμό, αλλά δεν μπορεί να πάρει τους φακέλους των ανθρώπων στο γραφείο του. Δεν είχατε τη νομική εξουσιοδότηση να το κάνετε. Αυτό είναι φυλακή. Όποιος σας κάνει μήνυση, θα πάτε φυλακή. Εάν δεν το κάνουν οι γιατροί αυτοί (σ.σ. που πήρατε τους φακέλους), θα το κάνουμε εμείς και θα πάτε φυλακή. Έχετε κάνει κακούργημα και δεν σας γλυτώνει κανένας».
«Το βράδυ κοιμάστε γι’ αυτούς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν κρεβάτι εξαιτίας σας στις ΜΕΘ;» ρώτησε τέλος ο κ. Γεωργιάδης.

Λοβέρδος: Να πλένεις το στόμα σου 
Στη διένεξη παρενέβη και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ δεδομένου του ότι ο κ. Πολάκης είχε αναφέρει το όνομά του ως έναν εξ όσων έστησαν παρακρατικό μηχανισμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ. “ ΕΚΟΦιτες σαν τον Πολάκη τους εχω ζήσει. Σου συνιστώ να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα. Στη δημοκρατία δεν φτουράς όσο και να βρίσεις. Έχουμε ματώσει, έχουμε υποστεί τους τραμπούκους κι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό. Ή θα ζητήσει συγγνώμη ή θα τον πάω στη Δικαιοσύνη” είπε.

Πολάκης: Το χεράκι σου να το κουνάς αλλού
Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν επιχείρησε να δώσει ο κ. Πολάκης, παίρνοντας για δεύτερη φορά το λόγο: «Τους χαρακτηρισμούς περί ΕΚΟΦιτών σας τους επιστρέφω», είπε απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο. «Το χέρι σας να το κουνάτε εκεί που σας παίρνει. Όχι σε μένα. Αυτό που σου λέω. Άλλον κατήγγειλε ο ΟΗΕ για τη διαπόμπευση των οροθετικών, όχι εμένα. Για αυτό το χεράκι να το κουνάς αλλού. Επειδή είχατε τη συγκεκριμένη διαδρομή, σας έστειλε ο λαός στη θέση που είστε τώρα. Σε μένα, άστο το δικηγόρο, σου χρειάζεται δικηγόρος;»
Απαντώντας και στα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Εννοείται ότι ζήτησα να δω τον κατάλογο της μοριοδότησης και φαινόταν ότι δεν εφάρμοζαν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και ζητήσαμε τους φακέλους για να το δούμε. Εννοείται πως δεν θα αφήναμε τον παρακρατικό μηχανισμό που είχαν στήσει εκεί μέσα 20 χρόνια να διορίσει με τον τρόπο που έκανε».
«Μην έχετε αυταπάτες. Ο διαγωνισμός δεν θα ακυρωθεί», είπε κλείνοντας, ενώ στη βουλή επικρατούσε πανδαιμόνιο από τις φωνές του κ. Γεωργιάδη.

Ολόκληροι οι διάλογοι στη Βουλή, εδώ.