Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τον συγκεκριμένο "φιλανθρωπικό δρόμο" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο οποίος συνδυάζει τρέξιμο ή περπάτημα χωρίς περιορισμούς και θα έχει διάρκεια 50 ώρες.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τρέχουν ή να περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμη και τη νύχτα, όποτε θέλουν και όσο θέλουν. Η απόσταση θα είναι ένα χιλιόμετρο, κυκλικής διαδρομής, θα φιλοξενηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και κάθε χιλιόμετρο που θα διανύεται από τους συμμετέχοντες, θα μετατρέπεται σε ευρώ με αντιστοιχία 0,30 λεπτά. Το ποσό που θα μαζευτεί θα δοθεί στον σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες στην προσπάθεια αγοράς πολύτιμου εξοπλισμού για το παιδοκαρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και την υποστήριξη παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, καθώς και στην μονάδα αυτιστικού ατόμου “Ελπίδα” στο Ωραιόκαστρο που έχει πλούσιο έργο στην υποστήριξη αυτιστικών παιδιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτου ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και υπερήλικες.

“Θέλουμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο και στο κομμάτι της κοινωνικής αλληλεγγύης. Συμμετάσχουμε στο φιλανθρωπικό αγώνα με πολλά άτομα γιατί έχουμε καλό σκοπό. Η συνεργασία με τον Δήμο είναι άριστη και σε αυτό τον τομέα. Στηρίζουμε την διοργάνωση και είμαστε δίπλα στους διοργανωτές” ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας για να συμπληρώσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου: “Πρόκειται για μια εκδήλωση διαφορετική. Μας κάνει χαρούμενους γιατί θα τρέξουμε για καλό σκοπό. Πρόκειται για μία δράση που ξεφεύγει από το πλαίσιο του ανταγωνισμού. Πρέπει να γίνονται πιο συχνά παρόμοιες διοργανώσεις. Σκοπός μας είναι να μαζευτούν όσο περισσότερα χρήματα”.

“Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τους διοργανωτές. Και να ξέρουν ότι τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε θα πιάσουν τόπο” ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Β. Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, Χρυσούλα Τσικτριτσίδου.

Πρεσβευτές του αγώνα αποτελούν κορυφαίοι αθλητές όλων των αθλημάτων.“Είναι καλή προσπάθεια. Πλέον ο αθλητισμός δεν εγκλωβίζεται στο στενό πλαίσιο των γραμμών ενός γηπέδου. Πρέπει στο μέλλον να ανταποκριθούν περισσότεροι φορείς για παρόμοιες εκδηλώσεις” ανέφερε ο πρώην διεθνής της εθνικής ομάδας μπάσκετ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, για να συμπληρώσει ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης: “Είναι ηθική μου υποχρέωση να έρθω στην πόλη μου και να πάρω μέρος σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Όλοι οι αθλητές και οι φορείς πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να μαζευτούν όσο πιο πολλά χρήματα”. Από την πλευρά του ο Κώστας Μπανιώτης δήλωσε πως: “είναι χαρά και τιμή για εμένα που παίρνω μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση. Ο κόσμος θέλω να πιστεύω ότι θα αγκαλιάσει την εκδήλωση. Είναι κάτι το ιδιαίτερο που αναδεικνύει την ουσία του αθλητισμού”, ενώ ο Βασίλης Κουρνέτας επισήμανε: “Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σαφώς στηρίζουμε τον αγώνα και καλούμε τον κόσμο να κάνει το ίδιο”. Για την αναγκαιότητα της συμμετοχής του αγώνα μίλησε και ο Κώστας Δουβαλίδης: “Θέλω και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου προς αυτή την κατεύθυνση. Σε έναν αγώνα που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει θεσμός”.