Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλία,ς μετά από πρόταση του διευθυντή της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής Αλεξάνδρου Ι. Δαπόντε και του συνόλου των καθηγητών της, θα τελέσει την αναγόρευση του κ. Κύπρου Νικολαΐδη, καθηγητή εμβρυικής ιατρικής, King’s College Λονδίνου & University College Λονδίνου, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής.

Ο κ. Κύπρος Νικολαΐδης θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων, που σχετίζονται με το Σύνδρομο Down και είναι πρωτοπόρος στην έρευνα και στις εφαρμογές cell free DNA testing για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αναπτύξει και επεμβατικές θεραπείες (διαχωρισμός μονοχοριονικών διδύμων, θεραπευτική απόφραξη τραχείας κ.ά.), που έχουν εφαρμογή στον τομέα της μικροχειρουργικής του εμβρύου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής (Λάρισα) και η είσοδος είναι ελεύθερη.