Δύο "παράλληλοι κόσμοι" λειτουργούν στο Πεδίο του Άρεως από το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς με εντολή του υπουργείου Υγείας, τέθηκαν σε εφαρμογή άμεσα δύο ξεχωριστές δράσεις, με δύο κινητές μονάδες του Οργανισμού.

Η μία αφορά τους πρόσφυγες και η άλλη αφορά τους χρήστες απαγορευμένων ουσιών.

Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους  και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν για την καλή τους υγεία, ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την υγεία τους και την προστασία τους.

Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει "καταφύγιο" στο χώρο του πάρκου και που πολλές φορές έχουν απρόβλεπτες παραμέτρους, εγκυμονώντας παράπλευρους κινδύνους.

Η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την περίθαλψη των πασχόντων και άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης είναι αποτέλεσμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώς Φωτίου, του Γ.Γ.Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννη Μπασκόζου, της Αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, κ. Ερμίνας Κυπριανίδου, Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.,  κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο δημοσίων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.