Η μικρή αίθουσα του ΙΑΣΩ General ήταν κατάμεστη από κόσμο και γεμάτη χαρούμενες παιδικές ζωγραφιές.

Μικρά παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού έκαναν έκπληξη στον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, που αναρρώνει μετά την επέμβαση που έκανε στο παχύ έντερο,. Επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και άκουσαν τον "πατέρα" τους να μιλά για τα όσα πέρασε, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οργάνωση.

Ο κ. Γιαννόπουλος διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και το ΙΑΣΩ του παραχώρησε αμέσως τους γιατρούς και όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημά του. Η επέμβαση ήταν επιτυχής, η ανάρρωση ταχεία. Ωστόσο αυτό, στο οποίο στάθηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, ήταν η στήριξη και η αγάπη που δέχτηκε τις δύσκολες στιγμές του. Έκανε, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης παιδιών από όλη την Ελλάδα...

Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, επισκέφτηκε τη Βουλή, όπου κατέθεσε όλα τα παραστατικά για τα έσοδα και τα έξοδα του Χαμόγελου, ζητώντας την στήριξη των βουλευτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ο οργανισμός στο μέλλον. Κάθε μήνα ο οργανισμός έχει έξοδα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ, μόνο ο ΕΝΦΙΑ για φέτος, ανέρχεται στις 70.000 ευρώ. Οι βουλευτές από όλα τα κόμματα έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα δουν σοβαρά το θέμα, όχι μόνο του Χαμόγελου, αλλά όλων των οργανισμών που φροντίζουν παιδιά και ενήλικες, χωρίς να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση και τώρα ο κ. Γιανννόπουλος εκκρεμεί να δει για να ενημερώσει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μέχρι στιγμής δεν τον έχει δεχτεί, όπως είπε.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε η ιατρική ομάδα που αντιμετώπισε τον κ. Γιαννόπουλο, όσο και η εμπορική διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ, Χριστίνα Ταμπουρέα.