Στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά, βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο στελεχών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια στους φιλοξενούμενους του Κέντρου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε διανομή ανθρωπιστικού υλικού (2.880 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής, 2.880 πακέτα με ξηρά τροφή και 5.760 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού). Επιπλέον για τις ανάγκες του κέντρου διατέθηκαν 5.000 κρουασάν.

Παράλληλα, υλοποιήθηκαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων από την ομάδα των κλόουν "Red Noses", καθώς και από το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης "Clown without borders from Sweden". 

Να σημειώσουμε ότι στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων λειτουργεί σε καθημερινή βάση (από τις 10:00-14:00 και από τις 15:00-18:00) Κινητή Μονάδα Υγείας του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη από ιατρό, μαία και νοσοκόμα του Ι.Ε.Σ., αλλά και από νοσηλεύτριες και εθελοντές νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., παρουσία και διερμηνέα.

Τέλος, στο Κέντρο υπάρχει καθημερινή παρουσία κοινωνικού λειτουργού του Ε.Ε.Σ. για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες

Αιμοδοσία στο Κιλκίς

Στο μεταξύ, η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαίου, στην πλατεία Ειρήνης της πόλης. Φέτος, η συγκεκριμένη δράση ενισχύθηκε με μια ξεχωριστή συνεργασία, με τον σύλλογο αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής", μέλη του οποίου ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Τμήματος, ενημέρωναν το κοινό για τη δωρεά μυελού των οστών, εφαρμόζοντας παράλληλα δειγματοληψία σάλιου στους  ενδιαφερόμενους μελλοντικούς  δότες.

Ο Eρυθρός Σταυρός του Κιλκίς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη τράπεζα αίματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται καθημερινά πολίτες που έχουν άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, πάντοτε με αρωγούς και συνοδοιπόρους τους πολίτες της κοινότητας, που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε κάλεσμα. 

Για το λόγο αυτό το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. ευχαρίστησε  θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της φετεινής δράσης από τους αιμοδότες και το δήμο, μέχρι τους καλλιτέχνες και τις τοπικές επιχειρήσεις που υποστήριξαν τη διοργάνωση.