Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού «Άκου το Σώμα Σου», που υλοποιείται από τη Novartis Hellas, με στόχο την πρόληψη για μια σειρά σημαντικών ασθενειών και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών, μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, ξεκινά μια υπηρεσία υγείας που αφορά σε ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς (ΕΕΥΑ).

Οι φαρμακοποιοί θα προτρέπουν πελάτες των φαρμακείων τους, που πάσχουν από διαβήτη, να πάνε στον οφθαλμίατρο, που θα τους παρέχει δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΕΥΑ, Σταματίνα Καμπανάρου: «Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να παροτρύνει τους Έλληνες Οφθαλμιάτρους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου διαβητικών ασθενών, που δεν συμμετέχουν σε τακτικό οφθαλμολογικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας, έτσι, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και στην αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας στη χώρα μας. Επίσης, προτρέπει τους Έλληνες οφθαλμιάτρους να επισκεφθούν το website της εταιρείας (www.gvrs.gr), ώστε να ενημερωθούν κατάλληλα και να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε καθοριστικά στη δημιουργία δικτύων προστασίας των ασθενών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη». 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, εκφράζει την ικανοποίηση του για την υποστήριξη της ΕΕΥΑ που συμβάλλει ουσιαστικά στο σωστό έλεγχο της νόσου από τους ειδικούς ιατρούς.

Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), συμπληρώνει ότι: «Η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΕΥΑ, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδος, μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιούνται και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης μέσα από τα φαρμακεία».

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.