Σύσσωμο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θήρας, καλείται να  μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, από τις 16 Μαΐου και στο εξής, επειδή το Κ.Υ. Θήρας κλείνει.

Αυτό επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. Θήρας, τονίζοντας ότι από ενημέρωση που είχαν από τη διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ., το νοσοκομείο δεν είναι έτοιμο να δεχθεί προσωπικό και ασθενείς, καθώς εκκρεμούν σοβαρά λειτουργικά θέματα, όπως προσλήψεις, προμήθειες υλικού, καθαριότητα, απολύμανση, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κλπ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από το γραφείο του υπουργού Υγείας, τους τοπικούς βουλευτές και τους συναρμόδιους φορείς, να ενημερωθούν έστω και την τελευταία στιγμή, για την ομαλή μετάβαση του Κέντρου Υγείας στο Νοσοκομείο Θήρας, ώστε το νησί να μη μείνει χωρίς δημόσια μονάδα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι επικαλούνται έγγραφο της 2ης ΥΠΕ με το οποίο διακόπτεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εργαστούν στο νοσοκομείο Σαντορίνης μπορούν να αξιοποιηθούν για κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της ΔΥΠΕ.

Στο νοσοκομείο καλούνται να μεταφερθούν προσωρινά, έστω κι αν έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν, από τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Στην απόφαση μετακίνησης περιλαμβάνονται γιατροί και λοιπό προσωπικό.