Η νεαρή γυναίκα γεννήθηκε με κάποια σπάνια δυσμορφία. Είχε κοινό άνοιγμα στον κόλπο, στην ουρήθρα και στο έντερο, πάθηση που λέγεται παραμονή κλοάκης, κατά την οποία οι τρεις δομές δεν διαχωρίζονται πλήρως κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη και έτσι καταλήγουν στο ίδιο άνοιγμα του σώματος.

Ο Dr Brian Steixner, ένας χειρουργός ουρολόγος του Jersey Urology Group στο Atlantic City, είπε στο Men's Health ότι είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι το φαινόμενο, την περίοδο που ήταν φοιτητής. 

Η γυναίκα αυτή είχε χειρουργηθεί όταν ήταν παιδί για να διορθωθεί αυτή η δυσμορφία. Είτε, όμως, επειδή στη διάρκεια της εγχείρησης κάτι δεν πήγε καλά είτε επειδή αντέδρασε το σώμα της στο χειρουργείο, απέμεινε μία μικρή οπή, που ένωνε το ορθό έντερο με τη μήτρα της. Αυτό είχε ως συνέπεια να παρουσιάζει διαφυγή αίματος από τον πρωκτό, όταν είχε έμμηνο ρύση.

«Όταν η γυναίκα είχε απευθυνθεί σε εμάς, μας είχε ενημερώσει για την κατάστασή της και την εγχείρηση που είχε κάνει» είπε ο Dr Steixner. «Όταν, όμως, έμεινε έγκυος, μας αποκάλυψε ότι έκανε μόνο πρωκτικό σεξ με τον σύντροφό της - προφανώς επειδή δεν μπορούσε να κάνει κολπικό. Έτσι την υποβάλλαμε σε μία σειρά από απεικονιστικές εξετάσεις, οι οποίες αποκάλυψαν την ύπαρξη του συριγγίου μεταξύ των δύο οργάνων».

Η γυναίκα γέννησε, τελικά, το μωρό της με καισαρική τομή, διότι ο φυσικός τοκετός θεωρήθηκε πως έκρυβε πολλούς κινδύνους για την υγεία της. 

Η παραμονή κλοάκης παρατηρείται σε 1 ανά 500.000 γεννήσεις.