Στις 28 Απριλίου 2014, το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στο Λουτράκι (www.meska.gr), άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά. Το έργο αυτό είχε ξεκινήσει πριν από την οικονομική κρίση από μια οικογένεια που, με πολύ δουλειά, επιμονή και υπομονή, κατάφερε να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Από το 2014 και μετά, αυτή η οικογένεια έχει μεγαλώσει και συνεχίζει να μεγαλώνει - με μόνιμο διοικητικό κι επιστημονικό προσωπικό, που έχει φτάσει τα 80 άτομα, αλλά και άλλους τόσους εξωτερικούς συνεργάτες.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

"Μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, έχουμε καταφέρει να γίνουμε ένα πρότυπο κέντρο αποκατάστασης όχι μόνο για τα δεδομένα του Ελλαδικού χώρου αλλά και του εξωτερικού. Τα αποτελέσματα και η πρόοδος των ασθενών είναι, πλέον, δεδομένα. Σκοπός μας είναι να νιώθουν οι ασθενείς σαν στο σπίτι τους. Προσφέρουμε ένα άρτιο και σύγχρονο χώρο με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας ταυτόχρονα  ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο, ο κάθε ένας στον τομέα του, και παράλληλα λειτουργούν άψογα σαν ομάδα, δημιουργώντας μία δυνατή και ταυτόχρονα ζέστη αγκαλιά. Ως αποτέλεσμα, ο κάθε ασθενής και οι συνοδοί του μπορούν να νιώθουν άμεσα την ασφάλεια που χρειάζονται, να εμπιστευτούν τους θεραπευτές τους και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της βελτίωσης της υγείας τους και την επανένταξή τους στην καθημερινότητά τους.   

Το Μεσογειακό συνεχίζει να μεγαλώνει και να πρωτοπορεί ως πόλος έλξης για κλινικές ασκήσεις και πρακτικές. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με δυο κολέγια της Αθήνας, με πρόγραμμα ERASMUS και ΤΕΙ. Οι θεραπευτές μας έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο κατέχουν ουσιώδεις γνώσεις αλλά ότι είναι και άριστοι ως εκπαιδευτές.

Το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης σύντομα θα έχει και έναν ξεχωριστό ξενώνα στο ίδιο οικόπεδο, για ασθενείς και για συνοδούς, που θα μπορεί να φιλοξενήσει από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό".