Φωνές και αποδοκιμασίες για την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας και για την ανακολουθία της Κυβέρνησης σε ότι αφορά τις εξαγγελίες της και τις πράξεις της, επιφύλαξαν οι πολίτες στην Πτολεμαΐδα κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο νοσοκομείο της περιοχής.

Οι διαμαρτυρίες ήταν τόσο έντονες, που ο αναπληρωτής υπουργός για να ακουστεί αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει... ντουντούκα για να ακουστεί!

Η συγκέντρωση έγινε από τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας», που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο, προκειμένου να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση που έχει υποστεί το νοσοκομείο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικά.

Εισερχόμενος στο προαύλιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ο κ. Πολάκης αντίκρισε τις διαμαρτυρίες των πολιτών, πήρε τη ντουντούκα και άρχισε να απαντά στις καταγγελίες των πολιτών, που επεσήμαιναν την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και τη διαφοροποίηση της θέσης του υπουργού από τους ίδιους που είναι άνεργοι.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για πληρωμή των γιατρών με 38 εκατ. ευρώ επιπλέον, ενώ οι πολίτες ανέφεραν ότι οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι και τόνιζαν ότι δεν χρειάζονται ξενοδοχείο, αλλά νοσοκομείο με γιατρούς και νοσηλευτές.

Στο σημείο αυτό ο κ.Πολάκης έκανε λόγο για προσλήψεις περίπου 2000 γιατρών επικουρικών και μονίμων, γεγονός που πυροδότησε τους πολίτες, σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και όσα τελικά κάνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός αποχώρησε για να ξεναγηθεί στους χώρους του νοσοκομείου κι ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα σχετικά με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Κατά τις συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων, ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ορισθεί όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, καθώς και ότι την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος θα υπογράψει απόφαση για κάλυψη 400 άγονων αγροτικών ιατρείων σε νησιά και ορεινές περιοχές της χώρας με γιατρούς, με κίνητρο ένα επίδομα 400 ευρώ το μήνα.

 

Δείτε αναλυτικά τι συνέβη, στο σχετικό video:

.