Έκπληκτοι οι γονείς του μόλις 13 μηνών αγοριού παρατήρησαν, όταν εκείνος ήταν μόλις 6 μηνών, ότι η χροιά της φωνής του "βάρυνε" κι ότι ανέπτυξε τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα του, έχοντας, παράλληλα, υπερμεγέθη - για την ηλικία του - γεννητικά όργανα.

"Στην αρχή δεν κάναμε τίποτα, γιατί νομίζαμε ότι, απλά, είναι ένα μεγάλο μωρό" είπε η μητέρα του Akash, που διατηρεί την ανωνυμία της για ευνόητους λόγους. "Όμως η γιαγιά του παιδιού, η πεθερά μου, που έχει βοηθήσει στην ανατροφή κι άλλων εγγονιών της, μας επεσήμανε ότι κάτι δεν πάει καλά κι οτι η ανάπτυξη του παιδιού δεν είναι φυσιολογική".

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το παιδί πάσχει από πρώιμη ήβη, κατά την οποία αναπτύσσονται τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου πριν από την ηλικία των 8 ετών στα κορίτσια και των 9 ετών στα αγόρια. Οπωσδήποτε πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση.

Η νεαρότερη μητέρα στον κόσμο, η Lina Medina, γέννησε μωρό στην ηλικία των 5 ετών και 7 μηνών στο Περού το  1939 - οι γονείς της νόμιζαν ότι είχε όγκο στη μήτρα και καθώς η θεραπεία δεν είχε αποτέλεσμα, οι γονείς την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου έναν μήνα μετά γέννησε ένα αγοράκι

Ο γιατρός του Akash, Vaishakhi Rustagi, δήλωσε: "Η πρώιμη ήβη είναι μια τραυματική εμπειρία για τα παιδιά και τα κάνει βίαια. Οι μυς τους έχουν τόση δύναμη, που οι γονείς τους δεν μπορούν να τα κάνουν καλά".

Για τον 13 μηνών μικρό, που μεγάλωσε άθελά τουν, πριν την ώρα του, ελλοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσει απότομα η πορεία ανάπτυξής του και να μείνει πολύ κοντός. Για την ώρα παίρνει θεραπεία για να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα.