Είναι νικητές και η τρανή απόδειξη ότι ο καρκίνος δεν είναι "επάρατη" νόσος, ότι δεν είναι ανίκητος.

Οι άνθρωποι που τα έβαλαν με τον καρκίνο και κατάφεραν να τον ξεπεράσουν είναι όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια και ο Ιούνιος είναι μήνας παγκοσμίως αφιερωμένος στους ανθρώπους που δίνουν την μάχη με την σοβαρή ασθένεια ή αποθεραπεύτηκαν, απoδεικνύοντας ότι δεν είναι μία μάχη χαμένη.  

Η ΑΚΟΣ ονόμασε «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» το βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης που σχεδίασε και διανέμει δωρεάν, σε όποιον το ζητήσει, ένας πολύτιμος οδηγός για την τακτική και οργανωμένη παρακολούθηση της υγείας του, μετά την αποθεραπεία του. Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με την ΑΚΟΣ (www.akoslife.com)

Οι αποθεραπευμένοι από τον καρκίνο ζουν δίπλα μας, εργάζονται και ονειρεύονται, βρίσκονται στον οικογενειακό και στον κοινωνικό μας περίγυρο. Οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημαντικότητα της ύπαρξης τους, να ασχοληθούμε με τις ανάγκες τους. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από την παρουσία τους, γιατί νίκησαν μία ασθένεια, που μέχρι πρότινος θεωρείτο ανίατη. 

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος / ακτινοθεραπεύτρια Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται, ήδη έχει χάσει. Αυτά τα λόγια του Μπρεχτ φέρνουν συχνά στο μυαλό μου το κουράγιο και οι αντοχές πολλών ασθενών. Όταν αποθεραπευθούν τους αξίζει ποιότητα ζωής, που θα την κατακτήσουν με την  διασφάλιση της ψυχικής και της σωματικής τους υγείας, με την υιοθέτηση ενός υγιούς και ισορροπημένου τρόπου ζωής και διατροφής».

«Άκος» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία, θεραπεία σώματος και ψυχής. Η ΑΚΟΣ, μια ομάδα επιστημόνων από τον χώρο της υγείας, με συνοδοιπόρους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο και ευαισθητοποιημένους πολίτες, αγωνίζεται  να προσφέρει στήριξη στους αποθεραπευμένους, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο, μέσα από την πανελλαδική της εκστρατεία με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα - Πρόληψης έργα» και σύνθημα «Αγαπώ  και φροντίζω το σώμα μου» που σημαίνει ότι αποβάλλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του.