Καταγγελίες της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης σχετικά με λειτουργία δύο κλινικών στην Κομοτηνή, οδήγησαν την  Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΕ) να στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, γνωστοποιώντας του ότι το καταγγελλόμενο Κέντρο Αποκατάστασης δεν αποτελεί μέλος της ΕΚΑΕ

Σύμφωνα με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με το «καθεστώς λειτουργίας» του εν λόγω Κέντρου Αποκατάστασης, ενώ παράλληλα καταγγέλλονται σοβαρές ελλείψεις και παρατυπίες για επάρκεια του προσωπικού, αλλά και ασφάλειας των νοσηλευομένων.

Η Ένωση με ανακοίνωσή της σημείωσε ότι ο έλεγχος αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλεια των νοσηλευομένων και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Έτσι, κάλεσε τον υπουργό Υγείας να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες γύρω από το συγκεκριμένο ΚΑΑ, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση διακοπή λειτουργίας της μονάδας ως ΚΑΑ και την αναδρομική επιβολή προστίμων, όπως ορίζει η νομοθεσία, σε περίπτωση που οι καταγγελίες επαληθευθούν.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΚΑΕ ρώτησε τον κ. Κουρουμπλή αν το καταγγελλόμενο Κέντρο πληροί  τις αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας των ΚΑΑ ΚΝ (κλειστής νοσηλείας) και αν διαθέτει βεβαίωση καλής λειτουργίας, ώστε να μπορεί να διατηρεί σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Καταλήγοντας η διοίκηση της ΕΚΑΕ σημείωσε : "Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η αλά καρτ τήρηση της νομιμότητας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κλάδο της Υγείας, αποτελεί μια «ανοικτή πληγή» για τη χώρα μας, μια πληγή που πρέπει να κλείσει άμεσα. Ως ο μοναδικός θεσμικός εκπρόσωπος των ΚΑΑ στην Ελλάδα, ζητούμε το αυτονόητο. Να εφαρμοστούν οι νόμοι και να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν, χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Πολιτεία θα έχει ως σύμμαχο της την ΕΚΑΕ".