Το σεξ σίγουρα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό, αλλά μη νομίζετε ότι δεν συνοδεύεται από άγχος και αγωνία.

Όπως αποκάλυψε η νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 2000 άνθρωποι, υπάρχουν πολλοί κοινοί φόβοι σχετικά με την ερωτική πράξη. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα απασχολούν εξίσου άνδρες και γυναίκες (6,4 τους Ευρωπαίους, 6,7 τους Αμερικανούς, 7 τις Ευρωπαίες, 7.6 τις Αμεικανίδες). 

Επίσης και τα δύο φύλα φοβούνται την αντίδραση του άλλου, μόλις δει την τριχοφυΐα που καλύπτει διαφορα σημεία του σώματος κι αν αυτό τους κάνει λιγότερο ελκυστικούς στα μάτια τους και, τελικά, τους... ξενερώσει.

Οι απαντήσεις δόθηκαν σε μια κλίμακα βαθμολογίας από το 1 ως το 10 και ενώ κάποιες απαντήσεις είναι αναμενόμενες, άλλες προκαλούν εντύπωση. Όπως, για παράδειγμα, ότι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τους θορύβους που κάνουν την ώρα του σεξ, για το αν τους ξεφύγει λάθος όνομα και για το αν είναι πολύ τραχείς ή... πρόστυχοι για τα γούστα του άλλου (3,8 οι Ευρωπαίοι, 3 οι Αμερικανοί, 3,7 οι Ευρωπαίες, 2,6 οι Αμερικανίδες). Οι Αμερικανίδες, από την άλλη, αγχώνονται στην προοπτική να δει ο σύντροφός τους την κυτταρίτιδά τους ή τα σημάδια στο σώμα τους.

Το μέγεθος του πέους και η πρόωτη εκσπερμάτιση απασχολούν τους άνδρες. Οι γυναίκες ανησυχούν ότι ο φίλος τους δεν θα θέλει να βάλει προφυλακτικό ή ότι θα προτιμά μεγαλύτερο στήθος από αυτό που εκείνες έχουν.

Το... αιώνιο στοίχημα για τους άνδρες και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι η κορύφωση των συντρόφων τους - για τις γυναίκες ο οργασμός είναι μείζον ζήτημα. Επιπλέον οι γυναίκες φοβούνται ότι θα τις πιέσει ο ερωτικός σύντροφός τους να κάνουν κάτι που δεν θέλουν ή ότι δεν θα δέχεται το «όχι» ως απάντηση.