Εφάπαξ ποσό 60.150 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει η διοίκηση νοσοκομείου σε εργαζόμενη, που υπέστη σωματικό και ψυχολογικό τραυματισμό, όταν έπεσε πάνω της μεγάλο κλαδί ευκαλύπτου, στο προαύλιο του ιδρύματος. Επιπλέον, το νοσοκομείο θα πρέπει να καταβάλλει στην γυναίκα αποζημίωση 500 ευρώ κάθε μήνα μέχρι του ποσού των 266.000 ευρώ.

Την αποζημίωση αποφάσισε τελεσίδικα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), απορρίπτοντας αίτηση του νοσοκομείου και επικυρώνοντας την απόφαση του Εφετείου που είχε εγκρίνει την καταβολή της αποζημίωσης στην παθούσα.

Το πρωτοφανές ατύχημα συνέβη όταν η γυναίκα έβγαινε από το κτίριο και λόγω του ισχυρού ανέμου, έσπασε ένα μεγάλο κλαδί ευκαλύπτου το οποίο έπεσε πάνω της. Το κλαδί προκάλεσε κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στο πόδι και κακώσεις στο κεφάλι. Η γυναίκα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας.

Το θύμα προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια που έκριναν πρωτοδίκως ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχαν σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών. Είχε μάλιστα προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα των υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους.