Δωρεά συνολικού ύψους 500.000 ευρώ εγκρίθηκε σήμερα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Βίκυ Καρέλια και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η δωρεά αφορά έναν σύγχρονο στεφανιογράφο, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον και ξεπερασμένο τεχνολογικά C-ARM και θα προσθέσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα οργανωμένο και σύγχρονο ιατροτεχνολογικά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου του διοικητή του νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου και του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Γιώργου Κουδούνη και την ομάδα των καρδιολόγων του νοσοκομείου.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του νοσοκομείου πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 5 χρόνια λειτουργίας έχοντας πια στο ενεργητικό του 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κάθε ασθενούς σε όλη τη Μεσσηνία, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών στελέχωσης του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου με ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων και έμπειρων νοσηλευτών, έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.

Με αφορμή την δωρεά ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν μπορείς εύκολα με λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης που σε πλημυρίζουν μπροστά σε τέτοιες ενέργειες σαν την σημερινή δωρεά. Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η Ελπίδα και η Αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.
Έτσι λοιπόν σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και οι οικογένειες της Βίκυς Καρέλια και Αχιλλέα Κωσταντακόπουλου έρχονται να δωρίσουν στο Νοσοκομείο μας, έναν σύγχρονο στεφανιογράφο σε ένα πλήρες και καλά στελεχωμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες στους ανωτέρω δωρητές και τους διαβεβαιώνω ότι η μεγάλη τους αυτή προσφορά θα δώσει την δυνατότητα ώστε να σωθούν εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες συνανθρώπων μας. 
Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου και όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες και συμπρωταγωνιστές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην σημερινή έγκριση αυτής της τόσο μεγάλης δωρεάς.
Με σκληρή δουλειά λοιπόν, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας.
Με μεθοδικότητα και συντονισμό κατακτούμε βήμα-βήμα το κυρίαρχο στρατηγικό μας στόχο: να καταστήσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το επόμενο διάστημα θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μαζί με τους δωρητές να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν όλες τις διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται για να φτάσει ο στεφανιογράφος στο Νοσοκομείο μας».