Η θεραπεία εφαρμόζεται από τον Διευθυντή του Τμήματος, Δρ. Σάββα Παπαγρηγοριάδη, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε πρώτος τη νέα μέθοδο στο κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, το Digestive Diseases Week 2016.

Η θεραπεία προβλέπεται να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των χρόνιων συμπτωμάτων της νόσου και να βοηθήσει τους ασθενείς να αποφύγουν τη χρόνια λήψη αντιβιοτικών και τη χειρουργική επέμβαση.

Η εκκολπωματική νόσος είναι μία συχνή πάθηση του παχέος εντέρου, κατά την οποία δημιουργείται φλεγμονή, ενώ παρουσιάζονται συμπτώματα πόνου, διαταραχές των κενώσεων και επιπλοκές, που μπορεί να οδηγήσουν στο χειρουργείο. Μετά από πολυετή έρευνα, η ομάδα του Δρ. Παπαγρηγοριάδη στο King’s College Hospital του Λονδίνου απέδειξε ότι το Symprove, ένα προβιοτικό, που αποτελεί συνδυασμό τεσσάρων ζωντανών μικροβίων, έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των υποτροπιαζόντων συμπτωμάτων και στην υποχώρηση της φλεγμονής.

Ο Δρ. Σάββας Παπαγρηγοριάδης, σύμβουλος και καθηγητής στο King’s College London και διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού & του Εργαστηρίου Πυελικού Εδάφους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς, πλέον, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, εφαρμόζουμε τη νέα μέθοδο θεραπείας για την εκκολπωματική νόσο, που πρώτοι ανακοινώσαμε στο μεγαλύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε σημαντικά οφέλη στους ασθενείς μας, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους και βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτή την πολύ συχνή νόσο».