Η creme de la creme των γαστρεντερολόγων από το εξωτερικό συγκεντρώθηκε στο θεραπευτήριο Metropolitan, προκειμένου να συμμετάσχει στο 3ο Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας, που έγινε στις 8 και 9 Ιουλίου.

Οι γαστρεντερολόγοι πραγματοποίησαν καινοτόμες ενδοσκοπικές επεμβάσεις σε ασθενείς, δωρεάν, σε συνεργασία με την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία, καθώς κυρίαρχο θέμα ήταν η πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.  

Οι πρωτοποριακές τεχνικές μεταδόθηκαν διαδικτυακά σε 150 χώρες. Το  Metropolitan, πρωτοπόρο στην  εκπαίδευση  και  στην ενημέρωση των γιατρών, πρόσφερε, για άλλη μια φορά, στο κοινωνικό σύνολο, φιλοξενώντας σπουδαίους επιστήμονες στο ενδοσκοπικό και στο ακτινολογικό τμήμα του Θεραπευτηρίου.

Συμμετείχαν 25 αναγνωρισμένοι διεθνώς καθηγητές από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της Γαστρεντερολογίας στον πλανήτη. Παρακολούθηαν σε ζωντανό χρόνο τη μετάδοση των επεμβάσεων που έγιναν στο Metropolitan. Η εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θεραπευτήριο, είναι συνέπεια της διεθνούς καταξίωσης του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Metropolitan και της απεριόριστης εμπιστοσύνης, που επιδεικνύουν οι πλέον διακεκριμένοι επιστήμονες στην επιστημονική επάρκεια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και στις σύγχρονες υποδομές του.