Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ξεκίνησε μέσω Twitter από τις 6 το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για «διαχειριστική ανεπάρκεια» και «ασχετοσύνη».

«Η διαχειριστική ανεπάρκεια/ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε "ισοδύναμα" 140εκ€ για το πεντάευρω που φέρνει ετησίως 19 εκ. ευρώ», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης αναρτώντας στη συνέχεια και τη σχετική δήλωση του υπουργού Υγείας με δεύτερο tweet στο οποίο τον χαρακτήριζε «άσχετο».

Ο υπουργός Υγείας, με δηλώσεις του σήμερα, ανέφερε ότι για την επίτευξη συμφωνίας η τρόικα ζητά μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι δανειστές δεν είναι κατηγορηματικοί στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για σαφή ισοδύναμα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, ύψους 140 εκατ. ευρώ, τονίζοντας μάλιστα την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, εκτιμώντας ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Έτσι, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε: «Κατήργησε το 5 ευρώ στα νοσοκομεία, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε το νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία».