Όσοι έχουν γάτες απολαμβάνουν τα ευτυχισμένα γουργουρητά τους και τα παιχνίδια μαζί τους σε καναπέδες και κρεβάτια. Και οι τρίχες είναι το... τίμημα αυτής της σχέσης, που, μεταξύ άλλων, διώχνει το στρες. 

Έτσι έκανε επί σειρά ετών και η Michelle Barrow, από τη Βρετανία. Άφηνε τις γάτες της, Cricket και Donut να κοιμούνται στο κρεβάτι της, αλλά αυτή της η παραχώρηση της επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον γυναικολόγο ανέφερε ότι είχε κάποιον "χαζό" πόνο στην κοιλιά τον τελευταίο μήνα.

Οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί στην αρχή νόμισαν ότι επρόκειτο για ίνες από κάποιο ταμπόν, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η πηγή του πόνου ήταν μια τριχόμπαλα από... γατότριχες στη μήτρα της ασθενούς.  

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι αποκλείεται να πρόκειται για αληθινό γεγονός, όμως η γυναίκα λέει πως, εάν ήθελε να σκαρφιστεί μια ιστορία, σίγουρα δεν θα επέλεγε να αφηγηθεί κάτι τέτοιο.

Όσο για το πώς έγινε και οι τρίχες των γατιών κατέληξαν στη μήτρα της νεαρής γυναίκας, η θεωρία είναι η εξής:

Οι τρίχες "κόλλησαν" στα γεννητικά όργανα του μνηστήρα της και καθώς συνηθίζουν να κοιμούνται χωρίς εσώρουχα και να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, οι τρίχες μεταφέρθηκαν μέσω της σεξουαλικής επαφής στη μήτρα της. Με το πέρασμα των ημερών ο αριθμός των τριχών αυξήθηκε κι έτσι δημιουργήθηκε η "μπάλα".